Learning Teams

Learning Teams Train de trainer 22 september 2022

Over de training

Wil je in de toekomst binnen je organisatie Learning Teams kunnen begeleiden, dan is deze training misschien iets voor jou. Je leert stap voor stap hoe je als facilitator met een multidisciplinair team reflecteert op de dagelijkse praktijk.

Learning teams zijn multidisciplinaire teams van professionals op de werkvloer die gezamenlijk reflecteren op de dagelijkse praktijk. Het uiteindelijke doel van Learning Teams is om meer inzicht te krijgen in het dagelijks werk ook wel genoemd “Work-as-done”. Deze inzichten worden door het Learning Team vertaald naar een aanpak die het werk makkelijker, veiliger en leuker maakt.

Vanuit verschillende perspectieven samen naar de dagelijkse praktijk kijken is de kracht een Learning Team. Deze perspectieven zijn nodig omdat niet één persoon alle kennis bezit die nodig is om complexe problemen op te lossen. De methode Learning Teams wordt gehanteerd binnen Safety-II. De methode is mede ontwikkeld in Australië o.a. door Sidney Dekker vanuit “Safety Differently” en vanuit HOP (Human and Organisational Performance).

Doelgroep

kwaliteitsadviseurs die binnen hun zorgorganisatie met Learing Teams de slag willen gaan.

Kosten deelname

Leden: 3 deelnemers per organisatie kunnen kosteloos deelnemen, daarna € 450 pp. Niet-leden: € 875

Inhoud training

In deze training leer je hoe je Learning Teams kunt begeleiden. De training bestaat uit een inhoudelijk deel over Learning Teams (22 september), een intervisie bijeenkomst (27 oktober) en een afsluitende bijeenkomst (8 december) waarbij resultaten worden gedeeld. Tussen de trainingen door wordt de kennis die is opgedaan daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Tijdens de vervolgbijeenkomsten delen de deelnemers hun ervaringen.

Wil je effectief gebruik maken van de train- de- trainer module dan is het aan te raden voorafgaand aan de training te bepalen met welk onderwerp en groep zorgverleners je tijdens de training aan de slag wil gaan.

Voorbereiding training

Ter voorbereiding op de training zal je voorafgaand aan de training een e-mail ontvangen met daarin een link naar de website waar je de huiswerkopdracht terug kunt vinden. Tijdens de training worden ook opdrachten meegegeven die in de praktijk moeten worden uitgevoerd.

De basisprincipes van Safety-II komen in deze training niet aan de orde. Wij gaan ervanuit dat de basistraining gevolgd is of kennis over Safety-II op een andere manier is opgedaan.

Leerdoelen training

Na de training:

 1. Kent de deelnemer de onderliggende principes van Learning Teams
 2. Begrijpt de deelnemer hoe Learning Teams succesvol kunnen worden ingezet
 3. Weet de deelnemer uit welke vijf stappen een Learning Team bestaat
 4. Weet de deelnemer wat psychologische veiligheid is
 5. Kan de deelnemer als procesbegeleider de psychologische veiligheid bewaken
 6. Kan de deelnemer met een Learning Team Work-As-Done bespreken
 7. Kent de deelnemer de achtergronden van waarderend vragen stellen
 8. Kan de deelnemer de omgevingsaspecten benoemen en toepassen in de vraagstelling
 9. Begrijpt de deelnemer dat de inbreng van alle leden van een Learning Team noodzakelijk is om complexe problemen aan te pakken
 10. Is de deelnemer in staat om een Learning Team binnen een organisatie of netwerk te evalueren

Algemene voorwaarden

Na de bevestiging van inschrijving, hanteren wij 14 werkdagen bedenktijd om de deelname aan de training kosteloos (schriftelijk) te annuleren.

Bij annulering tot 2 weken voor aanvang van een online training brengen wij € 175,00 in rekening.

Bij annulering 2 weken of korter voor aanvang van de training brengen wij het volledige deelnamebedrag in rekening.

Het is mogelijk om een andere collega aan de training te laten deelnemen. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht. Graag ontvangen wij dan de naam en de functie van deze persoon uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de training via preventie@medirisk.nl

Als een training door ons geannuleerd wordt, worden de deelnamekosten binnen twee weken gerestitueerd.

Learning Teams Train de trainer 22 september 2022

 • Datum : 22 september 2022
 • Duur : Een dagdeel, 4 uur
 • Locatie : Nog niet bekend
 • Kosten : Leden: 3 deelnemers per organisatie kunnen kosteloos deelnemen, daarna € 450 pp. Niet-leden: € 875
Data
 • 22 september 2022