MediRisk Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken

MediRisk bestaat 30 jaar. Om dat te vieren stellen wij vier gratis plaatsen beschikbaar voor ons exclusieve fellowshipprogramma, ontwikkeld met Sidney Dekker en Robert Jan de Boer. Dit is een unieke kans om je te ontwikkelen tot expert in het nieuwe veiligheidsdenken. Samen met de adviseurs van MediRisk kan jij als eerste het netwerk vormen op het gebied van Nieuw Veiligheidsdenken.

 

bekijk ook onze masterclass Restorative Just Culture

MediRisk staat voor het betaalbaar houden van medische aansprakelijkheid en het verkleinen van de impact na een ongewenste gebeurtenis. Sinds 2018 benadert MediRisk  patiëntveiligheid vanuit het Safety-II perspectief. Daarbij worden zorgorganisaties en zorgnetwerken gezien als complexe adaptieve systemen. In complexe systemen worden incidenten gezien als symptomen van onderliggende problemen binnen het systeem.

Leren van internationale experts

Om dit verder te ontwikkelen start MediRisk het Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken. In dit Fellowship gaan we samen met collega’s uit de zorg het Nieuwe Veiligheidsdenken verder ontwikkelen. Dit doen we niet alleen. Professor Sidney Dekker van de Griffith University in Australië en Dr. Robert Jan de Boer, lector veiligheidsmanagement aan de SDO Hogeschool nemen ons mee in het gedachtegoed van Safety Differently en Resorative Just Culture. Een unieke kans om van deze internationale experts te mogen leren.

Exclusieve masterclasses

Het programma start met een vierdaagse Masterclass van Sidney Dekker en Robert Jan de Boer op 15, 16, 19 en 20 september 2022. We introduceren je in onze internationale netwerken waaronder de Resilient Healthcare Network en brengen je in contact met experts op het gebied van veiligheid in binnen- en buitenland. Je wordt onderdeel van het kennisnetwerk Nieuw Veiligheidsdenken.

Het gaat hier om een Masterclass programma waarin alle onderdelen van het moderne veiligheidsdenken langskomen. Safety-II, Safety-Differently, Restorative Just Culture en leiderschap in complexe organisaties. De masterclasses zijn de aftrap van een gezamenlijke reis om kennis en kunde uit te wisselen op het gebied van modern veiligheidsdenken.

De masterclasses zijn inclusief diner en overnachting.

Voor wie?

Iedereen die zich in de gezondheidszorg bezighoudt met veiligheid voor patiënt, zorgverlener en organisatie. Je kan je volledig vrijmaken op 15, 16, 19 en 20 september 2022. Je bent in de gelegenheid om na de masterclasses periodiek tijd te investeren in het Fellowship om de kennis en kunde te verstevigen. Je bent bereid om de opgedane kennis te verspreiden binnen je organisatie. Jouw bestuurder staat achter je beslissing om deel te nemen aan dit fellowship

Aanmelden

We willen graag van jou horen waarom jij een geschikte Fellow bent voor één van de vier gratis plaatsen. Schrijf daarom een korte motivatiebrief van ongeveer 250 woorden (een half A4-tje). Zet hier naast jouw persoonlijke motivatie ook bij waarom en hoe jouw bestuurder je steunt en hoe je jouw opgedane kennis  en vaardigheden gaat inzetten voor de organisatie en eventueel binnen jouw beroepsgroep.

Je kan je motivatie tot vrijdag 20 mei 2022 sturen naar preventie@medirisk.nl. De Fellows worden uiterlijk 27 mei bekend gemaakt.

Data Masterclasses 2022

Deelnemers aan het Fellowshipprogramma doorlopen een vierdaags masterclassprogramma op 15, 16, 19 en 20 september 2022.

Bij de afsluitende bijeenkomst op 20 september 2022 is professor Sidney Dekker uit Australië live aanwezig. De Masterclass wordt afgesloten met een masterproef waarbij ook het management/ Raad van Bestuur van de deelnemers van harte welkom zijn.